A Digitális Város Programról

Eszköz a cél megvalósításához

Három év időtartamra egy operációs rendszerrel és irodai alkalmazásokkal ellátott laptopot kapnak használatba azok, akik sikeresen vesznek részt a Digitális Közösség Program Miskolc város önkormányzata által meghirdetett pályázatán.

A támogatandó célcsoportok tagjai közül közel húszezren juthatnak hozzá egy korszerű informatikai eszközhöz – ezáltal lehetőséget kapva arra, hogy teljes jogú tagjai legyenek napjaink digitális társadalmának.

A 2014. január 17-én lezárult, a Miskolcon élők számára meghirdetett pályázatot követi a 2014. január 27-én induló második szakasz, amelyben a Miskolci járás településein élők (kivéve a miskolciakat!) nyújthatják be pályázatukat.

Az érintett települések:

Alsózsolca, Arnót,  Berzék, Bőcs, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Felsőzsolca, Gesztely, Harsány, Hernádkak, Hernádnémeti, Kisgyőr, Kistokaj, Kondó, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Onga, Ónod, Parasznya, Radostyán, Répáshuta, Sajóbábony, Sajóecseg, Sajóhídvég, Sajókápolna, Sajókeresztúr, Sajólád, Sajólászlófalva, Sajópálfala, Sajópetri, Sajósenye, Sajóvámos, Sóstófalva, Szirmabesenyő, Újcsanálos, Varbó

A pályázók köre:

 • A./ Általános iskola 4–8. évfolyamos tanulói, illetve a 6 és 8 osztályos gimnázium 5–8. évfolyamos tanulói.
 • B./ Középiskolások: gimnáziumi, szakközépiskolai képzésben tanulók.
 • C./ Szakiskolai képzésben tanulók.
 • D./ Miskolci Egyetem hallgatói.
 • E./ Nyilvántartásba vett álláskeresők és a Munkaügyi Központ által támogatott képzésben résztvevők.
 • F./ 3 év alatti kisgyermeket nevelő szülők.
 • G./ 45 év feletti munkavállalók.
 • H./ Megváltozott munkaképességű személyek, valamint más célcsoportba nem tartozó fogyatékossággal élők.
 • I./ Szociális ellátórendszerben dolgozók.
 • J./ Aktív idősek.

Egy háztartás csak egy pályázatot nyújthat be! Egy háztartás az együttlakó személyek lakcímkártya szerinti azonos állandó lakóhelye.

Figyelem: az a háztartás, amelyik egynél több pályázatot nyújt be, kizárásra kerül a pályázatból!

Amennyiben egy háztartásnak több tagja is van, aki megfelel a pályázati feltételeknek, akkor a háztartás egyetlen pályázatán belül maximum két személyt lehet megjelölni pályázóként.

Főszabály, hogy egy háztartásban, csak egy pályázó nyerhet. A pályázatban megjelölt sorrend (1. pályázó, 2. pályázó) egyben bírálati és döntési sorrendet is jelent.

NAGYCSALÁDOSOKRA ÉS TÖBBGENERÁCIÓS CSALÁDOKRA VONATKOZÓ KÜLÖNLEGES SZABÁLY

A főszabály alól kivételt képez, és két pályázó nyerhet abban a háztartásban, ahol legalább két fő megfelel a pályázati feltételeknek, és:

 • három vagy több 18. életévét 2013. szeptember 1-ig be nem töltött gyermeket nevel a család, és/vagy
 • többgenerációs család, ahol legalább három generáció együttélése történik életvitelszerűen.

Ebben az esetben is csak egy pályázati adatlapot kell benyújtani! A PÁLYÁZATI FŐLAPON az „Igen” válasz mellett kell X-szel jelölni, hogy „A fenti lakcímre vonatkozóan nyilatkozom, hogy a háztartásban három vagy több 18. életévét 2013. szeptember 1-ig be nem töltött gyermek van és/vagy legalább három generáció él együtt a háztartásban”.

Abban az esetben, amennyiben a programban rendelkezésre álló laptopok darabszáma magasabb, mint az összes érvényes pályázatot benyújtó háztartások száma, akkor a fennmaradó darabszám a nagycsaládosok és a többgenerációs családok között második laptopként kiosztható. Ebben az esetben a második laptop odaítélése során is a pályázat bírálati szempontja szerint kialakított sorrend a meghatározó.

ITT OLVASHATJA EL A PÁLYÁZATI FELHÍVÁST »kérjük, tanulmányozza alaposan!