Kriza Ákos: Köszöntöm Önöket itt, ebben az új közösségi térben!

2013-11-22

Tisztelt Miskolci Polgárok!

Ha ezeket a sorokat olvassák, akkor nagy valószínűséggel egy közös hálózaton, azaz az úgynevezett digitális térben vagyunk. Soraim az interneten érhetők el, mégpedig egy olyan portálon, amely a „Digitális Miskolc” program megvalósítására jött létre.

Ma már sokaknak szinte természetes, hogy így, a világháló segítségével tartanak kapcsolatot barátaikkal, dolgoznak, leveleznek, osztják meg személyes tapasztalataikat, véleményüket. De még így is sokan vannak olyanok, akik nem rendelkeznek számítógéppel, mert egyszerűen fogalmazva, nem telt nekik rá. És végső soron így nem része mindenki a közösségnek.

Úgy gondoljuk, nem hagyhatunk magunk mögött lemaradókat. A társadalomnak mindenkire szüksége van!

Ezt segíti programunk.Mint arról értesülhettek már, Magyarország legnagyobb lakossági számítógépes fejlesztése történik az elkövetkezõ fél esztendõben Miskolcon.

A kormány döntése alapján országos projekt keretében elsőként a Miskolcon élõk több mint 17 000 db laptop térítésmentes használatát igényelhetik a jövõben. A cél a digitális fejlõdés elõsegítése, az itt élõ közösség info-kommunikációs készségének növelése.

A város pályázatát, amely a számítógépes hálózat kiteljesítését szolgálja, a kormány finanszírozza. Nagyon komoly anyagi segítség ez, hiszen így valósulhat meg 4 milliárd forintból a miskolciak „személyre szabott” megsegítése.

A cél az, hogy a digitális fejlõdés munkahely- és közösségteremtõ lehetõségét kihasználja a város lakossága.

Mint a város polgármestere, nagyon örülök annak, hogy a program támogatásával a kormány mind szakmai, mind pedig politikai erõfeszítéseinket támogatja.

Ez az országos szinten egyedülálló számítógépes fejlesztés segít az itt élőknek abban, hogy egyetlen család se maradjon ki a digitális közösség adta előnyökből. Lehetőséget ad a távmunka végzésén át, a tanuláson keresztül a hétköznapi életünk kiteljesítésére.

Meggyőződésem, hogy a számítógép, ha megfelelő célra használjuk, összehoz bennünket és nem elválaszt, segíti az emberi kapcsolatok elmélyítését, és egységessé, végső soron pedig erőssé teszi a társadalmat!

Legyünk együtt itthon a „digitális” Miskolcon is!

dr. Kriza Ákos
polgármester